Nieuws

5 september 2017 – Experiment PI1ZLB

Op maandagavond 4 september a.s. zal i.v.m. een EXPERIMENT dat op DINSDAG 5 SEPTEMBER plaatsvindt, PI1ZLB in analoge mode gezet worden. Dus DMR is vanaf dat moment via PI1ZLB even niet mogelijk. Op dinsdagavond zal het relais weer, als vanouds, in DMR-mode te werken zijn.

——————————————————————————————————————————-

3 augustus 2017 – Vergunning PI1ZLB voor 3 jaar verlengd

weer-drie-jaar

Van Agentschap Telecom mochten wij de bevestiging ontvangen voor de verlenging van de vergunning voor PI1ZLB in Maastricht. Dit betekent dat Maastricht en omstreken de komende 3 jaren weer verzekerd is van toegang tot het BrandMeister-netwerk.

Het operationeel houden van een repeater kost geld, en daarom zoeken wij nog steeds sponsoren die Repeatergroep PI1ZLB financieel willen ondersteunen.

Wil je ons ondersteunen en wil je weten hoé ? Klik dan hier.

——————————————————————————————————————————-

8 maart 2017 – PI1ZLB weer On Air

PI1ZLB is vanaf woensdag 8 maart 2017 / 17:30 uur weer On Air. De zekering was er inderdaad uit geklapt. We zullen binnenkort de nu aanwezige zekeringautomaat vervangen door een trager type en monitoren of dit het probleem verhelpt. Mochten er dan toch nog verstoringen optreden, dan zal de lineaire power supply preventief vervangen worden door een geschakeld type, bij voorkeur een exemplaar met een inschakelvertraging. Wie-o-wie wil de Repeatergroep PI1ZLB sponsoren ?

——————————————————————————————————————————-

3 maart 2017 – Storing PI1ZLB

Op dit moment is PI1ZLB uit de lucht. Begin volgende week kunnen we ter plaatse kijken wat er aan de hand is. Excuses voor het ongemak.

——————————————————————————————————————————-

16 december 2016 – Onderhoud PI1ZLB en uitbreiding beheermogelijkheden

Op vrijdag 16 december 2016 vanaf 20:00 uur zal de repeater even uit de lucht zijn vanwege onderhoud. De belangrijkste reden hiervan is dat de communicatie via tijdslot 2 hapert. We maken meteen van de gelegenheid gebruik om een (remote) IP-switch te plaatsen zodat, in geval van storing of anderszij, de repeater op afstand gereset en/of buiten gebruik gesteld kan worden. Hiervoor wordt er o.a. een Fast Ethernet switch geplaatst alsmede een AccessPoint.

(inmiddels is de actie succesvol uitgevoerd : red).

——————————————————————————————————————————-

28 mei 2016 – Beheerders lanceren samen repeaterbeleid

Vanaf zaterdag 28 mei 2016 is de website repeater.nl live waarop het gemeenschappelijke beleid van de repeaterbeheerders te lezen is.

——————————————————————————————————————————-

10 juli 2015 – PI1ZLB staat op de definitieve locatie

Op vrijdag 10 juli 2015 is de DMR-repeater PI1ZLB verhuisd van de tijdelijke locatie bij Ralph (PD3R) thuis naar de Quirinaalhof. Voor meer informatie en een aantal foto’s, zie de Realisatiefase-pagina.

——————————————————————————————————————————-

3 juli 2015 – Samenwerking met Stichting Beheer Repeaters Haaglanden

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat DMR-Limburg (repeatergroep PI1ZLB) vanaf vandaag, vrijdag 3 juli 2015, samenwerkt met de Stichting Beheer Repeaters Haaglanden (SBRH). Wij zijn niet de enige groep waar de stichting mee samenwerkt, de repeatergroepen van PI3UTR en PI2NOS gingen ons voor.

logo SBRH

De samenwerking houdt in dat de stichting zorgt voor een plaatsingsovereenkomst met de eigenaren van het opstelpunt Quirinaalhof in Maastricht (inmiddels gerealiseerd). Als tegenprestatie dragen wij financieel bij aan het voortbestaan van de stichting en nemen wij een aandeel (naar rato) in de overheadkosten. Door deze constructie delen wij dus de vaste kosten en is bijvoorbeeld ook de jaarlijkse premie voor de (bedrijfs)WA-verzekering significant lager dan wanneer wij deze verzekering zelf hadden moeten afsluiten. Het technisch beheer van PI1ZLB blijft in handen van DMR-Limburg.

Financieel blijven de stichting en de repeatergroep PI1ZLB zelfstandig. Het kapitaal dat nodig is voor de exploitatie van PI1ZLB, blijft in eigen beheer. Dat kapitaal is immers bijeengebracht door middel van giften en donaties uit Maastricht en omgeving.

Stichting Beheer Repeaters Haaglanden helpt ons komende week ook met de verhuizing van PI1ZLB.

Link : Stichting Beheer Repeaters Haaglanden

——————————————————————————————————————————-

27 juni 2015 – voorbereidingen verhuizing PI1ZLB – deel 1

Op zaterdag 27 juni 2015 hebben we de 19″-kast in de technische ruimte van de Quirinaalhof geplaatst. Meer informatie is te vinden bij het onderdeel ‘DMR-Project / Realisatiefase‘ elders op de website.

——————————————————————————————————————————-